Ας κρατάμε μικρό καλάθι... Οι συλλήψεις δεν σημαίνουν και...φυλακίσεις. Τα προσέχει τα... "παιδιά του"το... σύστημα...
Πόπη Σουφλή
Από την πλευρά Κοντομηνά, αναφέρεται ότι
η υπόθεση αφορά στην εταιρεία Post Credit για την οποία δικαιώθηκε πρόσφατα από τη διαιτησία. Ο επιχειρηματίας έχει και δάνεια ύψους 69 εκατ. ευρώ για τα οποία έχει παράσχει εξασφαλίσεις.
Σύμφωνα με ρεπορταζ του euro2day στις 23/10/13:
Νικητής στην αντιδικία της με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) για την από κοινού εταιρεία παροχής πιστώσεων Hellenic Post Credit βγήκε η εταιρεία ΔΕΜΚΟ,συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Κοντομηνά, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.
Το διαιτητικό δικαστήριο στο οποίο είχαν προσφύγει η ΔΕΜΚΟ και το ΤΤ αποφάνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η τράπεζα θα πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερο τίμημααπ’ αυτό που επιθυμούσε για την απόκτηση των μετοχών της Post Credit που η ΔΕΜΚΟ έχει στη κατοχή της.
Το ακριβές τίμημα δεν μας έγινε γνωστό.
Η ΔΕΜΚΟ κατήγγειλε την συμφωνία μετοχών με το ΤΤ για την Post Credit (πρώην Best Lines) αιτούμενη 59,3 εκατ. ευρώ αν το δικαστήριο έκρινε ότι η τράπεζα παραβίασε την συμφωνία και 29,6 εκατ. ευρώ συν 3 εκατ. ποινική ρήτρα, δηλαδή 32,6 εκατ. ευρώ συνολικά,σε διαφορετική περίπτωση.
Από την δική του σκοπιά, το ΤΤ ζητούσε από το διαιτητικό δικαστήριο να πληρώσει 1 ευρώ ανα μετοχήκαι να επιβληθεί ρήτρα 3 εκατ. ευρώ στη ΔΕΜΚΟ, θεωρώντας την υπεύθυνη για την παραβίαση της συμφωνίας μετόχων.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η συμφωνία μετόχων μεταξύ ΤΤ και ΔΕΜΚΟ υπογράφτηκε την Ανοιξη του 2008 επι διοίκησης Φιλιππίδη. Το ΤΤ κατέβαλε αρχικά ένα ποσό και συμμετείχε μετέπειτα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αποκτώντας το 50% της εταιρείας (τότε Best Line). Συνολικά, έβαλε πάνω από 20 εκατ. ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία προέβλεπε επίσης την χρηματοδότηση της Post Credit από το ΤΤ που ξεπέρασε τα 220 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Ακόμη, το ΤΤ πέρασε την κυριότητα των καρτών του στην μετέπειτα Post Credit. Επιπλέον, έδωσε στη ΔΕΜΚΟ το δικαίωμα να πουλήσει στο μέλλον τις μετοχές που είχε στη Post Credit στο ΤΤ υπό κάποιες προϋποθέσεις, π.χ. αν η εταιρεία παροχής πιστώσεων δεν έμπαινε στο Χ.Α μέσα σε λίγα χρόνια κ.τλ.
Με άλλα λόγια, η ΔΕΜΚΟ είχε κάτι δηλαδή σαν put option.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τα παραπάνω δεν είχαν αναγνωριστεί στους ισολογισμούς, ώστε να γνωρίζουν οι μέτοχοι όλα τα δεδομένα.
Πηγή