Quantcast
Channel: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 34419

Διώξεις βλέπουμε αλλά… τα κελιά είναι άδεια, και ….στις κρεμάλες σαπίζει το σχοινί. Ωραίο το παραμύθι της …χρονοκαθυστέρησης .

$
0
0

Ταϊζουν άρτον και θέαμα το ... πόπολο, για να κερδίσουν χρόνο στην εξουσία.
Και η Δικαιοσύνη; Στο κόλπο κι αυτή; 
ΣΩΩΩΩΩΩΩΠΑΤΕ, καλέ...
Αυτή είναι... παρθένα..

Πόπη Σουφλή



Τον αρχιμιζαδόρο Γερμανοκατευθυνόμενο Ματαντό τον άφησαν ελεύθερο,χωρίς απαγόρευση εξόδου από την χώρα παρακαλώ  .
Αν όμως σε πιάσει η..τροχαία να χρωστάς πέντε ευρώ Φ.Π.Α, την γάμησες . Θα κοιμηθείς μέσα.     

Νέες ποινικές διώξεις για την υπόθεση ΤΤάσκησε η εισαγγελέας διαφθοράς και ο ανακριτής, Γ. Ανδρεάδης, για δάνεια, συνολικού ύψους 104.700.000 ευρώ, δόθηκαν από 21-01-09 έως 08-04-09 προς επιχειρήσεις real estate του Παν. Ευθυμίου και συγκεκριμένα προς τις εταιρείες «ASPEN Ακινήτων», «ALMOND Ακινήτων» και «EKTASIS DEVELOPMENT».

Το «πράσινο» φως για τα δάνεια αυτά άναψε χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Ειδικότερα, ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των:

Άγγελου Φιλιππίδη

Αντώνη Καμινάρη

Μάριου Βαρότση

Γεωργίου Στάμνου

Γεωργίου Μπρίταλου

Λυμπέρη Κατσιουλιέρη

Σπύρου Πολίτη

Χαραλαμπου Γιαγκούδη

Φωτεινής Κρέστα

Πρόκειται για στελέχη και μέλη της αρμόδιας υπό-επιτροπής και επιτροπής δανειοδοτήσεων. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, παρόμοια απόφαση για άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ελήφθη κατά του επιχειρηματία Παναγιώτη Ευθυμίου και των:

Μαγδαληνής Ευθυμίου

Ευάγγελου Ευθυμίου

Χρήστου Ευθυμίου

Σοφίας Τολου και

Ευάγγελου Αποστολάτου

Το πόρισμα της εισαγγελέως Παπανδρέου:

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εισαγγελέας, η εταιρεία «ASPEN» έλαβε δυο δάνεια, το πρώτο 22,4 εκατ. και το δεύτερο 12,78 εκατ. ευρώ, ενώ η «ALMOND» πήρε 18, 48 εκατ. ευρώ και η «EKTASIS» 51 εκατ. ευρώ.

Οι δυο πρώτες εταιρείες ανήλθαν κατά 100% σε επιχειρήσεις κυπριακών συμφερόντων, οι οποίες με τη σειρά τους ανήκαν σε offshore με έδρα τις Παρθένες Νήσους. Δικαιούχοι τους εμφανίζονταν οι Ευάγγελος Αποστολάτος και Σοφία Τόλου, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα πραγματικός δικαιούχος ήταν ο Παναγιώτης Ευθυμίου.

Ο συγκεκριμένος ήταν δικαιούχος μαζί με μέλη της οικογενείας του και της εταιρίας «ΕΚΤΑΣΙΣ». 

Η εισαγγελέας αναφέρει για τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης ότι «οι εισηγήσεις παρουσίαζαν ανεπαρκή αξιολόγηση του αναλαμβανόμενου πιστωτικού κινδύνου», ενώ προσθέτει πως για τις εισηγήσεις της υπό-επιτροπής «δεν αξιολογήθηκαν οι πραγματικοί δικαιούχοι και η δυνατότητά τους να στηρίξουν τις εταιρείες, ενώ δεν ελήφθη υπ’ όψιν η επιδεινούμενη κατάσταση στην αγορά των αστικών εμπορικών ακινήτων που ήταν εμφανής».

Επιπλέον, αναφέρει ότι τα δάνεια προς τις «ASPEN» και «ALMOND» χορηγήθηκαν χωρίς την ύπαρξη πιστοληπτικής διαβάθμισης και ότι επίσης η «EKTASIS» είχε λάβει υπέρογκα ποσά σε δάνεια από το 2007 και ήταν «επιχείρηση με σημαντικά μεγάλα αυξανόμενα βάρη επί των ακινήτων της».

Τονίζει δε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας πως «από κανέναν δε ζητήθηκαν προσωπικές εγγυήσεις συνοδευμένες από εμπράγματες εξασφαλίσεις ελεύθερες βαρών».

Το βασίλειο των offshore και οι δαιδαλώδεις διαδρομές:

Στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε για στελέχη της τράπεζας επισημαίνεται πως «αν δεν γνωρίζατε ότι πραγματικός δικαιούχος των εταιρειών ήταν ο Παν. Ευθυμίου σημαίνει ότι δίνατε τα εκατομμύρια των δανείων σε κάποιο άγνωστο σε σας προσώπου, το οποίο κρυβόταν πίσω από μια offshore εταιρεία».

«Εάν αντιθέτως γνωρίζατε ή εικάζατε ότι πραγματικός δικαιούχος ήταν ο Παν. Ευθυμίου, τούτο σημαίνει ότι δίνατε τα εκατομμύρια των δανείων σ’ ένα πρόσωπο το οποίο ενώ δεν είχε αντικειμενικά την απαραίτητη φερεγγυότητα για τη λήψη του δανείου ως εκπρόσωπος της “EKTASIS”, του δώσατε επιπλέον ποσά για τις δυο άλλες εταιρείες.

Εάν πιστεύατε πως δικαιούχοι ήταν οι Τόλου και Αποστολάτος αξίζει να σημειωθεί ότι στις φορολογικές δηλώσεις τους για το έτος 2009 η πρώτη δηλώνει 7.905 ευρώ και η ο δεύτερος 111.949» προστίθεται στο κατηγορητήριο.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως ότι «η εταιρεία “EKTASIS” λίγο μετά τη λήψη του δανείου των 51 εκατ. ευρώ ζήτησε την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα».

Για τα δάνεια στις τρεις εταιρείες, αφενός για τις δυο πρώτες αναφέρεται ότι δεν προσδιορίζεται ο λόγος χρηματοδότησης, ενώ για όλα τα χρήματα που δόθηκαν δεν υπήρξε καμία παρακολούθηση για το πώς αξιοποιήθηκαν από τους δανειολήπτες.




Πηγή

Viewing all articles
Browse latest Browse all 34419

Trending Articles