Quantcast
Channel: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 34419

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,Η ΚΑΛΤΣΕΣΤΡΟΥΤΣΙ ΚΑΙ Η COSA NOSTRA.

$
0
0

 Πώς ο κ. Αβραμόπουλος κατόρθωσε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί από άσημος διπλωμάτης σε αρχηγό κόμματος και πολιτικό «κορυφής»;


 

ΑΡΘΡΟ 20/9/2009

Η Ντόρα Μπακογιάννη, με την ιδιότητα της διευθύνουσας του ιδιαίτερου γραφείου του τότε υπουργού Εξωτερικών Κ. Μητσοτάκη ήταν εκείνη που ανακάλυψε πριν από το 1981 και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τον παντελώς άγνωστο τότε – πλην νέο και ωραίο – κ. Αβραμόπουλο στις τάξεις των νεαρών διπλωματικών ακολούθων και τον τοποθέτησε μέλος του διπλωματικού γραφείου του πατρός της. 


Στη συνέχεια ήταν η σειρά του διευθυντού του διπλωματικού γραφείου του Α. Παπανδρέου, του Χρήστου Μαχαιρίτσα, να ανακαλύψει τον κ Αβραμόπουλο και να τον χρησιμοποιήσει στα θρυλικά
ανοίγματα του «Τρίτου Δρόμου προς τον Σοσιαλισμό» προς τον Αραβικό Πετρελαιοφόρο Σοσιαλισμό του Σαντάμ και του Μουαμάρ.

Το 1989 , όμως, ο κ. Αβραμόπουλος ξαναανακαλύφτηκε από την Ντόρα και τοποθετήθηκε πάλι στο διπλωματικό γραφείο του Κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωθυπουργός πλέον. Βεβαίως, η πρόσφορα του στο διπλωματικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού περιορίστηκε σε θέματα εθιμοτυπίας (προσκλήσεις, βαλίτσες κλπ) αλλά όλα είναι χρήσιμα σε αυτήν την ζωή.

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς απομακρύνθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών λόγω του Σκοπιανού ο κ. Αβραμόπουλος διορίσθηκε πάραυτα στη θέση του εκπροσώπου του υπουργείου (κάτι σαν πρώιμος Κουμουτσάκος δηλαδή) για να εκτιναχθεί στη συνέχεια στην κορυφή της πολιτικής ζωής.

Από τότε τον ακολουθεί ένα ερώτημα: Πώς ο κ. Αβραμόπουλος κατόρθωσε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί από άσημος διπλωμάτης σε αρχηγό κόμματος και πολιτικό «κορυφής»;

Στο μεταξύ αναμένονται εναγωνίως τα απομνημονεύματα κάποιου που θα λέει πολλά για μια συνάντηση στο Κόμο με την Καλτσεστρούτσι για την ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ, ποιοι παρευρέθηκαν και πως την αξιοποίησαν.

Για όσους δεν θυμούνται επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η Καλτσεστρούτσι εξαγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ηταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Πέρασαν τα χρόνια, ο Αβραμόπουλος έγινε αρχηγός κόμματος, ο Μητσοτάκης φώναζε ότι τον έριξε η … διαπλοκή και η ιταλική αστυνομία συνέλαβε κάποια στιγμή τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Καλτσεστρούτσι με την κατηγορία ότι ήταν στην υπηρεσία της Κόζα Νόστρα. Όχι της ελληνικής, της ιταλικής.

Οι πρώτες συναλλαγές έγιναν γνωστές στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ο τότε capo di tutti i capi της Μαφίας, ο Τοτό Ριίνα, είχε απαγορεύσει σε όλες τις σικελικές οικογένειες να εκβιάζουν την Καλτσεστρούτσι για να της αποσπούν χρηματικά ποσά, επειδή η εταιρεία αυτή ήταν αποκλειστικά δική του υπόθεση. Το 1988 η εταιρεία είχε συμφωνήσει να πληρώνει στην Κόζα Νόστρα το 2% του κύκλου εργασιών στη Σικελία.

Σας θυμίζουν τίποτα τα ποσοστά; Τόσο δεν έδιναν και η Ζήμενς με τον Ρόκκο; Κάνει κάποιος κακόβουλος τίποτα περίεργους συνειρμούς; Α πα πα. Είναι φύσει αδύνατον το ελληνικό δημόσιο να συνεργάζεται με Μαφίες.






Πηγή

Viewing all articles
Browse latest Browse all 34419

Trending Articles