Quantcast
Channel: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 34419

Συμφωνήθηκε η ίδρυση έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο ΑΠΘ με χρηματοδότη την Ισραηλιτική Κοινότητα

$
0
0

 Αλοίμονο δεν γλυτώνουμε από τους ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ.

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, είχαν αναδείξει το θέμα μήνες πριν (εδώ)και είχαν προκαλέσει την ωμή επίθεση των ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ ΟΒΡΙΩΝ (εδώ) , (εδώ)με αποκορύφωμα την χυδαία, απειλητική και παρανοϊκή επίθεση του ραβίνου Μοδερχάι Φριζή (εδώ)

Θα το επαναλάβουμε γιατί τις θέσεις μας, δεν τις αλλάζουμε: Η Πατρίδα μας και η ανθρωπότητα βρίσκεται υπό κατοχή και καταστρέφονται εξ αιτίας των Εβραίων.. 

Η δημιουργία έδρας εβραϊκών σπουδών, είναι ένα ακόμη σημείο παράδοσης της Πατρίδας μας στους αιώνιους εχθρούς της.

Πόπη Σουφλή

altΣημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο ...

τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγητή Μιλτιάδη Παπανικολάου, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, τον αντιπρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Σεφιχά, και το Γενικό Διευθυντή, Σαμουήλ Ιωσαφάτ.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης συνεργάζονται από καιρό για να καλύψουν ένα μεγάλο κενό, την επαναλειτουργία της έδρας Εβραϊκών Σπουδών, που είχε διακοπεί από τη δικτατορία του Μεταξά. Σκοπός είναι η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και η παραγωγή και η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης στον τομέα της ιστορίας και του εβραϊκού πολιτισμού. Η ίδρυση έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς ιδρύεται σε μια πόλη, η ιστορία της οποίας συνδέεται άμεσα με τον εβραϊκό πολιτισμό, δεδομένου ότι ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης αποτελούνταν –προ του Ολοκαυτώματος- κατά 20% από Εβραίους.
Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επώνυμης έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο ΑΠΘ. Η έδρα αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Στόχος είναι να αποτελέσει μέρος τόσο του προπτυχιακού, όσο και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, ώστε να αναπτυχθεί παράλληλα μια δυναμική για σχετική ερευνητική δραστηριότητα.





Πηγή

Viewing all articles
Browse latest Browse all 34419

Trending Articles