Η κουρελιασμένη σημαία καταδεικνύει την έλλειψη ιστορικής μνήμης και την αδιαφορία των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων.
Πότε κάποια κυβέρνηση, ενδιαφέρθηκε για την Ιστορική Μνήμη;;;
Ούτε καν η Δημοτική Αρχή δεν νοιάστηκε...
Εμείς, Παύλο Μελά, σωπαίνουμε και επιτρέπουμε με την σιωπή μας στους ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΣΕ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Ποιόν είχε δήμαρχο για δώδεκα χρόνια, η Κηφισιά;;;
Τον Χιωτάκη;;;
Να τον ξαναβγάλετε, για να μην χάσει η... Βενετιά βελόνι...
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ (με την δικαιολογία πως άλλοι είναι αρμόδιοι), ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.... ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
Καλλιόπη Σουφλή
Εικόνες ντροπής… Άφησαν άλλο ένα κτήριο ιστορικής σημασίας να καταστραφεί… Η απόλυτη εικόνα εγκατάλειψης.
Καταρρέει το εμβληματικό αρχοντικό του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά Οδό Τατοΐου 50 στην Κηφισιά.
Το κτήριο – τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή, με τον χαρακτηριστική διακόσμησή του έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου, και κινδυνεύει να έχει την τύχη άλλων, πολύ μικρότερης αξίας, παλαιών κτιρίων, όπως αυτά που κατέρρευσαν πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας.
Η κουρελιασμένη σημαία καταδεικνύει την έλλειψη ιστορικής μνήμης και την αδιαφορία των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων.
Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αρχιτέκτονας μηχανικός και υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς Αλέξης Μακρής, το κτήριο κτίστηκε το 1895 (124 ετών), και είναι εθνική ντροπή που βρίσκεται σε αυτό το χάλι, εσωτερικά και εξωτερικά.
«Υπάρχουν υποψίες ότι κατασκευάστηκε από τον Τσίλερ. Από εδώ ξεκίνησε ο Παύλος Μελάς τον αγώνα του για τη Μακεδονία και πέρασε στο πάνθεον τον αθανάτων» σημείωσε.
Πηγή
Οι κυβερνήσεις, όφειλαν να έχουν νομοθετήσει για την διάσωση και συντήρηση ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ καθώς και η απαλλαγή από τους φόρους... αλλά τους ενδιέφεραν πάντα τα... προσωπικά παντελονιάσματα και το σβήσιμο της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΒΡΙΟΙ.
Καλλιόπη Σουφλή
Η εφορία… γκρεμίζει το σπίτι του Παύλου Μελά

Υπό καθεστώς τριπλής πολιορκίας βρίσκεται πλέον ένα ιστορικό μνημείο, το σπίτι των στιγμών της οικογενειακής ευτυχίας που πρόλαβε να ζήσει ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά. Στη φθορά και την εγκατάλειψη, ήρθαν να προστεθούν αφενός ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που διεκδικούν να το οικειοποιηθούν ως πολιτικό σύμβολο και αφετέρου η εφορία που βάλθηκε να οδηγήσει σε απόγνωση την κληρονόμο και θεματοφύλακα της ιστορίας του.
Όπως δηλώνει στον «Τύπο της Κυριακής» η εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη, συνταξιούχος του ΙΚΑ, που ζει σήμερα δίπλα στο ερειπωμένο σπίτι, κλήθηκε να πληρώσει για το έτος 2010, 5.700 ευρώ στην εφορία.
Όσο για το πώς τα κατάφερε με την πενιχρή της σύνταξη αρνείται να το αποκαλύψει. Αρκείται στο ότι πλήρωσε το ποσόν στο ακέραιο γιατί έχει μάθει να μη χρωστά.
Στην ερώτηση τι θα κάνει όταν έρθει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα επόμενα έτη, απαντά: «Εννοείται ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε δεν θα μπορούσα να έχω την αξίωση από το κράτος να δίνει χρήματα για τη συντήρηση και την ανάδειξη ενός μνημείου που έχει κηρυχθεί επίσημα ως ιστορικό. Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος όποιος αντιδρούσε λέγοντας ότι έτσι κόβονται χρήματα από τη δημόσια υγεία».
Η κ. Ιωαννίδη περιγράφει και πώς θα ήθελε να είναι το μνημείο δεκαετίες αργότερα. «Σε τέτοια κατάσταση ώστε να έρχονται άνθρωποι και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει να εγκαταλείπεις έναν παράδεισο για να θυσιάζεσαι προς όφελος των πιστεύω σου», δηλώνει και απορρίπτει την ιδέα της πώλησης του ακινήτου σεβόμενη την ιστορικότητα του χώρου. Όσο για τις αξιώσεις της εφορίας λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί.
Πηγή