Quantcast
Channel: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 34419

Mόσχα καλεί Λαϊκό Σύνδεσμο: Επίσημη πρόσκληση και συνάντηση με τον Α.Ντούγκιν!

$
0
0

 Ο Κασιδιάρης, γιατί δεν συμμετείχε στην συνάντηση;;;; 
Ως εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., έχει μεγαλύτερο πολιτικό κύρος από την κ. Ζαρούλια...

Πόπη Σουφλή

Σε μια εντυπωσιακή πολιτική εξέλιξη με ιδιαίτερο πολιτικό μήνυμα, οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Αρτέμης Ματθαιόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης) και Ελένη Ζαρούλια έγιναν δεκτοί και είχαν συνομιλίες στην Μόσχα με Ρώσους αξιωματούχους και με τον γεωπολιτικό μέντορα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Ντούγκιν!

Η πρόσκληση στους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου στην παρούσα χρονική συγκυρία στέλνει σαφές μήνυμα πολλαπλής ανάγνωσης στην κυβέρνηση που κρατά φυλακισμένους τους βουλευτές του κόμματος.

Η συνάντηση με τον κορυφαίο σύμβουλο του Β.Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής, τον άνθρωπο που μίλησε πρώτος για την συνέχεια της πολιτικής του Βυζαντίου από την σύγχρονη Ρωσία είναι τολμούμε να πούμε ότι
είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε άλλη συνάντηση που είχαν Ελληνες αξιωματούχοι στην Μόσχα τα τελευταία 2,5 χρόνια από την εποχή που παρακάπτοντας το πρωτόκολλο ο Β.Πούτιν συνάντηση τον Α.Σαμαρά τον Φενρουάριο του 2012 (πρωθυπουργός ο Β.Πούτιν, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τύποις, ο Α.Σαμαράς).

Η συνάντηση των δύο πλευρών χαρακτηρίστηκε κατ'αρχήν από το μήνυμα που διαβιβάστηκε στους Ελληνες βουλευτές από το Κρεμλίνο, αλλά και από τις, σε βάθος συζητήσεις για τις ελληνορωσικές σχέσεις και για το νέο χάρτη της Ευρώπης που θα διαμορφωθεί μετά τις ευρωεκλογές για τις πολιτικές διώξεις σε βάρος του κόμματος, τις εξελίξεις στην Ουκρανία κλπ.
Ειδικά ο Α.Ντούγκιν ζήτησε να μάθει με κάθε λεπτομέρεια τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την φυλάκιση του γ.γ. του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκου και των άλλων βουλευτών και στελεχών και εξέφρασε την απορία του πώς σε μία δημοκρατική χώρα σαν την Ελλάδα συνέβη τέτοιας έκτασης πολιτειακή εκτροπή.

Να σημειώσουμε ότι το defencenet.gr πρώτο είχε αποκαλύψει την επιστολή του Α.Ντούγκιν στον έγκλειστο γ.γ. Λαϊκού Συνδέσμου Ν.Μιχαλολιάκο με την οποία ζητούσε να αναπτυχθούν οι σχέσεις του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας με τον Λαϊκό Σύνδεσμο.

Σε ότι αφορά την στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών ο Α.Ντούγκιν ήταν απόλυτος και τόνισε πως "Κάτι τέτοιο είναι ιστορικός μονόδρομος γιατί μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού. Η Ελλάδα οφείλει να ΗΓΗΘΕΙ μιας πολιτιστικής (και γεωγραφικής) αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η Ρωσία να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια. Το πεπρωμένο Ελλάδας είναι η δημιουργία μιας νέας αυτοκρατορίας με πολιτιστικό περιεχόμενο, βασισμένη στις πανάρχαιες ελληνικές αξίες".

Σε ότι αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές ο Α.Ντούγκιν τόνισε ότι πλησιάζει ο καιρός που θα οικοδομηθεί μία Ευρώπη των Εθνών και του πολιτισμού ενάντια στην Ευρώπη των τοκογλύφων και της παρακμής.

Η αποστολή του Λαϊκού Συνδέσμου είχε επίσης πλήθος επαφών με πολιτικούς παράγοντες των υπουργείων Εξωτερικών και της Δούμα, σύμφωνα, αλλά και με εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Ο Αλεξάντρ Γκελγιέβιτς Ντούγκιν (Pωσικά: Алексáндр Гéльевич Дýгин) είναι ένας στοχαστής, γεωπολιτικός, παραδοσιοκράτης (τραντισιοναλιστής), και ένας εκ των δημοφιλέστερων ιδεολογικών θεωρητικών της Ευρασιατικής Ένωσης.
Ο καθηγητής Α.Ντούγκιν έγινε ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο "Τα θεμέλια της Γεωπολιτικής: Το Γεωπολιτικό Μέλλον της Ρωσσίας" (1996), το οποίο είχε μεγάλη επίδραση στην ελίτ του ρωσικού κράτους επάνω σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έχοντας καταστεί εγχειρίδιο σε πολλά πανεπιστήμια.
 
Από τότε ο Β.Πούτιν τον έχρησε πρώτο σύμβουλό του σε θέματα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής και εφαρμόζει πιστά την θεωρία του.
 
Ο καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι επίσης επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς και του Κέντρου Συντηρητικών Μελετών του εν λόγω τμήματος.




Πηγή

Viewing all articles
Browse latest Browse all 34419

Trending Articles