Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας, Αθήνα 22 -7- 2013
Email isakkas@otenet.gr
Πρόσφατα το ΔΝΤ (19-7-2013) σε εισαγωγικό του σημείωμα προς τη Συνεδρίαση των G20 στη Μόσχα, διατύπωσε ότι «οι τρέχουσες αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά θα συνεχιστούν και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο» απευθυνόμενο προς τους υπουργούς Οικονομικών των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη.
Απέδωσε δε την ευθύνη για την παγκόσμια οικονομική «αναλγησία» στην ευρωπαϊκή στασιμότητα και τόνισε ότι η ακολουθητέα πολιτική των κεντρικών τραπεζών (και της Ευρωζώνης), καθιστά αναγκαία την διατήρηση της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής, μέσω χαμηλών επιτοκίων, καθώς όπως προειδοποιεί σε διαφορετική περίπτωση, οι αναδυόμενες οικονομίας θα έρθουν αντιμέτωπες με μύριους κινδύνους, δηλαδή με ότι συνεπάγεται αυτό για κοινωνικές εκρήξεις, καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων και καταλήστευση της περιουσίας των πολιτών από τα κυβερνητικά μέτρα με τη συμπαράσταση της Νομοθετικής εξουσίας που θα νομοθετεί και της Δικαστικής εξουσίας που
θα εφαρμόζει τα νομοθετημένα κυβερνητικά μέτρα στις πλάτες των πολιτών.Δύο ημέρες πριν από την εισήγηση του ΔΝΤ στη Μόσχα και ειδικά στις 16-7-2013,
η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, V. Reding δήλωσε ότι είναι αναγκαίος ο «παροπλισμός» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον μηχανισμό διάσωσης των ευρωπαϊκών κρατών, και προσέθεσε ότι «πλέον η Ευρώπη διαθέτει και τα απαραίτητα εργαλεία και την απαιτούμενη εμπειρία προκειμένου να διευθετήσει τα προβλήματά της», ξεκαθαρίζοντας ότι «Η τρόικα πρέπει να καταργηθεί», κλιμακώνοντας τις ευρωπαϊκές απειλές για την «απεμπλοκή» του ΔΝΤ από τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.
Επίσης, εξαπολύοντας εκ νέου «πυρά» προς το Ταμείο, στηλίτευσε την εμπλοκή της Ουάσιγκτον στα πακέτα διάσωσης, καθώς όπως εξήγησε, χώρες με μικρότερο ΑΕΠ ανά κάτοικο, όπως η Βραζιλία και η Ινδία, κλήθηκαν να διασώσουν χώρες όπως η Ελλάδα, όπου το ΑΕΠ ανά κάτοικοι είναι εμφανώς υψηλότερο. Σημείωσε δε ότι «Γερμανία και Φινλανδία επέμεναν να εμπλακεί το ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή κρίση».
Μετά ταύτα διερωτάται ο οιοσδήποτε Ευρωπαίος Πολίτης, (¨Ελληνας, Κύπριος, Πορτογάλος κλπ) που ήταν η Επίτροπος Δικαιοσύνης τόσο καιρό για να υποστηρίξει έγκαιρα τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στην Ευρωζώνη για να αποφευχθούν παραβιάσεις θεμελιωδών αρχών και δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Πολιτών από την πολιτική κόπρο κυβερνώντων-πολιτικών –βουλευτών και δικαστικών ηγετικών παραγόντων προς όφελος τραπεζικών συμφερόντων εν ονόματι στήριξης του ευρωνομίσματος, ενός προϊόντος γαλλογερμανικών τραπεζικών κύκλων;
Η παραπάνω αργοπορημένη αντίδραση της Επιτρόπου Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αποκαλύπτει δημοσίως και αποδεικνύει ότι στις Βρυξέλλες μας κυβερνούν παιδάκια, (γεγονός που επεσήμανε και η γαλλική εφημερίδα LE MONDE), δηλαδή σε απλή γλώσσα κολεγιόπαιδα με διδακτορικά και μεταπτυχιακά της εξυπηρέτησης σχεδίων σε βάρος των θεμελιωδών αρχών και αξιών που υποτίθεται ότι διέπουν τους ανεπτυγμένους μορφωτικά λαούς της ΕΕ.
Ειδικότερα: Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Συνθήκης της ΕΕ (ΣΕΕ), μετά τη συνθήκη της Λισαβόνας, η Ένωση βασίζεται στις αξίεςτου σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με το άρθρο 3 της ΣΕΕ η Ένωση έχει σκοπό να προάγει την ειρήνη, τις αξίες της και την ευημερία των λαών της. Η Ένωση παρέχει στους Ευρωπαίους Πολίτες της χώρο ελευθερίας, ασφάλειας δικαίου και δικαιοσύνης, αειφόρο ανάπτυξη. Η Ένωση καταπολεμά τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις και προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία.
Η Ένωση επιδιώκει τους στόχους αυτούς με πρόσφορα μέσα, ανάλογα με τις αρμοδιότητες που της απονέμονται με τις Συνθήκες. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της ΣΕΕ η Ένωση αναγνωρίζει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις αρχές που περιέχονται στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 7-12-2000, όπως προσαρμόσθηκε στις 12-12-2007 στο Στρασβούργο, ο οποίος έχει το ίδιο νομικό κύρος με τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από όλα αυτά τα θεμελιώδη νομικά κριτήρια της ΕΕ, (που στοιχειοθετούν νομικές υποχρεώσεις των οργάνων της ΕΕ) και από τη γνωστή δράση του ΔΝΤ σε πολίτες κρατών της Λατινικής Αμερικής και αλλού, προκύπτει ευθέως ότι η ανάμειξη του ΔΝΤ σε θέματα των κρατών –μελών της Ευρωζώνης και της ΕΕ ήταν σαφώς πράξη ευθείας παραβίασης των θεμελιωδών αρχών και αξιών τη ΕΕ και η Επίτροπος Δικαιοσύνης μαζί με τους άλλους Επιτρόπους (άρθρο 17 ΣΕΕ) γνώριζε πού καλά τις παραβατικές συνέπειες της ανάμειξης του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη σε βάρος των βασικών –θεμελιωδών αρχών δικαίου της ΕΕ.
Δεν ακούσαμε όμως τόσο καιρό, από το Μάρτιο του 2010 και μετά, την Επίτροπο Δικαιοσύνης και τους λοιπούς Επιτρόπους να εναντιώνονται στην ανάμειξη του ΔΝΤ στην οργανωμένη με αρχές δικαίου ΕΕ. Τώρα μιλάνε αφού άφησαν εν γνώσει τους να προκληθεί τεράστια ζημιά οικονομική και θεσμική σε χώρες της ΕΕ.
Δυστυχώς η Επίτροπος της Δικαιοσύνης και οι λοιποί Επίτροποι, που τώρα ξύπνησαν κατά του ΔΝΤ, ομολογούν δια στόματος της πρώτης ότι δεν σεβάστηκαν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους και το βασικό δίκαιο εκ του άρθρου 17 της ΕΕ, που ορίζει ότι «η Επιτροπή προάγει το κοινό συμφέρον της Ένωσης και αναλαμβάνει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό. Μεριμνά για την εφαρμογή των Συνθηκών... Επιβλέπει την εφαρμογή του δικαίου της Ένωσης υπό τον έλεγχο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Η Επιτροπή ασκεί τα καθήκοντά της με πλήρη ανεξαρτησία,….τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται υποδείξεις από κυβερνήσεις, θεσμικά όργανα, λοιπά όργανα ή οργανισμούς (πχ ΔΝΤ) …».
Δυστυχώς δεν σεβάστηκαν νομικές θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ και άφησαν το ΔΝΤ μέσα στην Ευρώπη να κάνει την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους Πολίτες της ένα Διεθνές Πειραματόζωο και να ξευτελίσει τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ.
Η Επιτροπή δεν επέβλεψε την εφαρμογή του Δικαίου της Ένωσης. Οι δηλώσεις της Επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ αποδεικνύουν ότι οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ παραβιάστηκαν από τα ίδια όργανα της ΕΕ.
Κάπως έτσι αυτοδιαλύεται δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτοδιαψεύδεται από τα ίδια της τα θεσμικά όργανα.
Ποίος κρύβεται από πίσω τους;
Υπάρχει φωνή λαών, Ευρωπαίων Πολιτών, για να διασφαλιστούν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Αθήνα 22 -7- 2013
Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας
Email isakkas@otenet.gr